maanantai 17. marraskuuta 2014

Miten ja miksi?

Ajattelin vähän avata miten ja mitä kautta oon päätynyt leikkaukseen, jos vaikka siellä ruudun takana on joku muukin joka pohtii mahdollista leikkausta. Leikkauspäivä ei siis vielä oo selvinnyt, mutta uskoisin sen olevan viimeistään maaliskuussa.

Mulle on monta kertaa jo ylä-asteelta asti mainittu siitä, että rintojen koko on mahdollisesti syy mun jumittuneeseen selkään ja muihin särkyihin. Kuitenkaan kukaan ei koskaan maininnut leikkausta ja elinkin siinä uskossa että sellainen maksaa miljoonia, enkä tule siitä syystä sellaiseen koskaan menemään. Ajatusmaailma sai uutta perspektiiviä kun kaveri lenkillä mainitsi että leikkaukseen on mahdollista päästä kunnallisen kautta, terveydellisistä syistä. 

Ensimmäinen askel oli siis soittaa omaan terveyskeskukseen ja ilmoittaa että leikkaus kiinnostaa. Sieltä sain ajan jossa keskustelin lääkärin kanssa syistä miksi leikkaukseen haluan ja katsottiin täyttyvätkö kriteerit joilla leikkaukseen ylipäätään on mahdollista päästä. Kriteereihin kuuluvat muun muassa; ruuminrakenteen ja rintojen koon suhde, kuppikoko sekä se kuinka monta senttiä rinnan alareunasta on solisluuhun. Alusta asti tehtiin selväksi että kosmeettisista syistä leikkausta ei toteuteta.

Terveyskeskuksesta sain lähetteen TYKS:iin kontrollikäyntiin, jossa päätös leikkauksesta vasta tehdään. Jutustelin kahden lääkärin kanssa, jotka tutkivat myös ettei rinnoissa ole kyhmyjä. Itse en joutunut käymään mammografiassa, ellei sitä sitten vaadita vielä lähempänä leikkausta. Suoraan sanottuna mulle tuli kontrollissa semmoinen olo että mua yritettiin puhua ympäri. Lääkärit eivät olleet kovinkaan kannustavia ja mulle ei oikeen jäänyt siitä käynnistä mitään käteen. Ymmärrän toki, että kun on kyse valtion rahoista, mietitään hyvin tarkkaan onko leikkaus ainoa vaihtoehto. Loppujen lopuksi he kuitenkin tulivat siihen tulokseen että pääsen leikkausjonoon. Jonotusaika on kunnallisella puolella noin 6kk, siitä syystä että leikkaus ei ole kiireellinen. Mahdollista on toki päästä myös peruutusajalla, mutta en pidä sitä niinkään todennäköisenä.

Ja tällä hetkellä sitten vaan odotellaan koska lähete tipahtaa postilaatikkoon. Fiilikset on vähän kaksinaisia sillä toisaalta oon innoissani mutta toisaalta myös kauhuissani, sillä musta tuntuu etten oo saanut niin paljon informaatiota kuin olisin halunnut. Mutta ehkä sitten viimeistään tavatessani kirurgin saan vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin.

ps; Banneri on uusittu!! tattadaaa mitäs pidätte?

Näihin tunnelmiin, Heidi.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3