maanantai 24. marraskuuta 2014

LOHI-KURKKU-AVOKADO MAKIT

Tykkään sushista kuin hullu puurosta. Voisin syödä sitä koska vaan, mutta ravintola-annokset tuppaa aina olemaan liian pieniä mun makuun. Ja vähän liian tyyriitä myös. Oonki tajunnu että paljon parempi vaihtoehto kukkarolle on valmistaa nämä herkkupalat ihan itse. Ja valmistus ei oo ydinfysiikkaa, i promise. Susheista voi valmistaa vaikka minkälaisia komboja mutta tää on mun ehdoton lemppari.

LOHI-KURKKU-AVOKADO MAKIT (n.50kpl)

Tarvitset:

500g sushiriisiä
5 merilevämattoa
300g ruodotonta lohta
1-2 avokadoa
1/4 kurkku

+
riisiviinietikkaa
soijaa
wasabia
(mahdollinen rullausmatto)


Ensimmäisenä laita riisi kiehumaan, sillä sen kanssa tarvitaan malttia. Pussien kyljessä lukee veden ja riisin suhde. Ihan samalla tavalla keitetään kun normaali riisi, mutta kantta ei saa nostaa ennen kuin riisi on valmis. Kun riisi on kypsynyt, se kaadetaan laakeaan astiaan ja sen annetaan jäähtyä. Riisiä ei saa sekoittaa vaan sitä pitää "nostella". Tässä kohtaa sen voi myös makunsa mukaan maustaa riisiviinietikalla sekä suolalla. Maltti on valttia, riisin pitää antaa jäähtyä.



Riisin jäähtyessä on hyvää aikaa leikata täytteet valmiiksi. Poista kalasta nahka ja leikkaa siitä siivuja, ulkonäöllä ei niin oo väliä koska ne menee sinne rullan sisälle. Siivuta myös kurkku ja avokadot. 

Kun riisi on jäähtynyt, ota merilevä ja aseta riisiä siihen niin että ylä, ja alareunaan jää 1cm tilaa. Mitä enemmän riisiä tunkee sitä tuhdimpi rulla. Kannattaa kuitenkin muistaa että se pitää myös saada rullattua kiinni. Tämän jälkeen asettele täytteet oman mielen mukaan rullan alareunaan. 

























Sitten seuraakin se jännin vaihe eli rullaaminen. Meillä ei ollut tänään "rullausmattoa", joten käärästiin ihan pelkin käsin. Noi "tyhjät" reunat kannattaa kostuttaa vedellä niin ne pysyy kiinni paremmin. Otetaan siis alareunasta kiinni ja käännetään niin että täytteet jää reunan alle, sen jälkeen vaan jatketaan rullaamista kunnes yläreuna osuu rullaan. Tadaaaaa, siinä on meillä yksi sushirulla.























Viimeisenä vielä leikataan rulla. Sahalaitainen veitsi repii merilevää, joten valitse mielummin sileä veitsi. Kostuta veistä, se helpottaa leikkaamista. Kannattaa leikata aika isoja paloja jotta ne pysyy kasassa.
























Viereen soijakuppi, hiukan wasabia ja eikun herkuttelemaan. Avot.

Hyvää yötä, Heidi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3