tiistai 2. syyskuuta 2014

#KUTSUMUA

Lukiolaistenliitto laittoi liikkeelle mahtavan #kutsumua-kampanjan, jolla pyritään vähentämään kiusaamista, sekä sen hiljaista hyväksymistä. Mahtava idea jakaa tätä kampanjaa juurikin netissä, sillä tän SOME-kulttuurin takia kiusaaminen on tuplasti helpompaa kuin ennen vanhaan. Enää pelkkä kotiinmeno ei välttämättä lopeta kiusaamista.

Haluaisin sanoa niin paljon, mutta on vaikeeta pukea sanoja lauseiksi. Toisaalta haluaisin pitää pitkän saarnan kiusaajille, mutta samalla haluaisin ravistella kiusattuja, jotta he eivät sortuisi kiusaajien tahtoon (enkä tarkoita tällä että kiusatuksi joutuminen on omaa syytä, vaan että pitää myös oppia pitämään puoliaan) , sillä sehän on kiusaamisen idea, nimitellään ja haukutaan muita että tuntisi itsensä paremmaksi. Uskallanpa väittää, että jokainen ihminen joka kiusaa, on joko kateellinen, epävarma itsestään tai muista asioista elämässään.

Uskalletaan olla omia itsejämme. Opitaan pitämään omaa ja toisten puolta. Aina löytyy joku joka ei pidä susta sellaisena kuin olet.  Mutta ainakin mun elämästä sellaset ihmiset voi suksia sudaniin.

Näin olet mukana: Ota kuva kahdesta sanasta, joista toinen kuvaa sitä lokeroa, johon sinut itsesi on yritetty tunkea ja toinen sellaista ominaisuutta, jonka tahtoisit muiden itsessäsi näkevän ja muistavan. Vedä sitten viiva ensimmäisen sanan yli – sitä käyttävät jatkossa vain hölmöt. Halutessasi voit kertoa kuvatekstissä pidemmänkin tarinan! Jaa kuva tunnisteella #kutsumua ja haasta mukaan ne tyypit, joiden tarinan tahtoisit kuulla.

Mitä mietteitä teillä on kiusaamisesta? Ootteko jo jakaneet oman kuvanne?

Hyvää yötä. Heidi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos <3